Javůrkův memoriál 2015

21.11.2015 16:53

Javůrkův memoriál 2015

V sobotu 21. listopadu se v areálu Kynologického klubu Prostějov konal tradiční Javůrkův memoriál. Soutěžilo se ve třech kategoriích, z toho dvě byly podle Národního zkušebního řádu a jedna podle Mezinárodního.

Nejpočetněji byla obsazena kategorie ZZO (Zkouška základní ovladatelnosti), ve které bylo celkem 11 týmů a byla to pouze „dámská“ záležitost, jelikož psovody byly samé ženy. K vidění byla různá psí plemena, předvedeny byly krásné výkony.

Druhou kategorií byla již méně obsazená ZVV 1 (Zkouška všestranného výcviku 1 stupně), která se skládala ze dvou oddílů, a to poslušnosti a obrany. Na startu se sešlo celkem 6 závodníků, z toho 5 Německý ovčáků a jedna Krátkosrstá kolie, která všem ukázala, že i toto plemeno může konkurovat německým ovčákům na poli sportovní kynologie.

Třetí, divácky nejatraktivnější, byla kategorie IPO 1 (Mezinárodní zkouška pracovního psa), kterou tvořily 4 týmy, zajímavostí bylo, že tuto kategorii reprezentovalo pouze jedno plemeno, a to Belgický ovčák Malinois. Výkony všech pejsků byly velice vyrovnané, o konečném pořadí rozhodovaly až obrany, kde byly předvedeny excelentní výkony, které zcela vypovídají o kvalitách tohoto plemene a jejich psovodů.

Výkony všech zúčastněných byly bohatě odměněny, nikdo ze závodníků neodešel s prázdnou. Tímto bychom chtěli jménem Kynologického klubu poděkovat za krásné ceny hlavnímu sponzorovi, kterým byly Chovatelské potřeby Mapra na Svatoplukově ulici v Prostějově. Dalšími sponzory byli: firma Nutram, Řeznictví Zita a Oto Kochánkovi na Tylově ulici v Prostějově.

fotky ze závodu najdete zde, zde a zde